Haluan tarjouksia

Sertifiointi

 

Jos tuotteella on yksi allamainituista orgaanisen vartalonhoidon sertifikaateista, on kyseinen tuote orgaaninen. Tuotteet, jolla ei ole yhtään alhaalla olevassa taulokossa mainituista sertifikaateista, mutta mitkä väitettävästi ovat orgaanisia, eivät todellisuudessa ole sitä, lukuunottamatta tapauksia, joissa kaikki ainesosat on valmistettu sertifioiduista orgaanisista ruoka/maatalouden tuotteista.

Orgaanisen vartalonhoidon standardit

Standardit Annettu Kommentit


USDA
Organic,USA

2005 Tiukin orgaanisista standardeista, koska se on todellisuudessa ruokastandardi. Vaaditaan 95 % orgaaninen sisältö, jotta voi käyttää logoa. Kieltää synteettiset säilytysaineet ja suurimman osan ainesosien kemiallisesta muokkaamisesta.

NSF
USA
2009 NSF on yksi ensimmäisiä USA:n orgaanisia standardeja kosmetiikkatuottajille, joka nousi esiin USDA:n jälkeen. NSF vaatii, että vähintään 70 % ainesosista (mukaanluettuna vesi) olisivat orgaanisia, jotta voisi käyttää „valmistettu orgaanisista ainesosista“ merkkiä. Lupaa enemmän säilytysaineita ja kemiallisia prosesseja kuin USDA.

OASIS
USA
2008 Oasiksen loivat monet USA:n kauneustuottajat. Se kilpailee NFS:in standardin kanssa. Oasis vaatii, että 85% kaikista maataloudellisista ainesosista ovat orgaanisia. Lupaa jopa vielä laajemman säilytysaineiden käytön ja samanlaisia kemiallisia prosesseja kuten NSF.

NaTrue
European Union
2008 NaTrue on voittoatuottamaton standardi Euroopasta, jonka aloittivat saksalaiset orgaanisen kosmetiikan tuottajat. Se loi kolmen tähden järjestelmän, erottamaan orgaanisessa kosmetiikassa „luonnollinen kosmetiikka“ „orgaanisten ainesosien luonnollisesta kosmetiikasta“. NaTrue:n kolme tähteä vaativat, että 95 % maatalouden tuotannosta olisi sertifioitua orgaanista. Kaksi tähteä vaatii 70 % orgaanisuutta. Enintään 5-15 % (riippuen tuotteen kategoriasta) koostumuksesta voi olla NaTrue:n hyväksymästä synteettisestä listasta.
COSMOS
European Union
2009 COSMOS on ensimmäinen Euroopan harmonisoitu standardi orgaanista kauneutta varten, jonka loivat ensimmäiset kuusi Euroopan Unionin orgaanisen kauneuden sertifioijaa. COSMOS vaatii, että 95 % maataloustuotteiden ainesosista ovat orgaanisia. 20 % tuotteen kokonaispainosta on oltava orgaanista (mukaanluettuna vesi). Lupaa 5 % synteettistä koostumusta.

BDIH
Germany
1995 Vaikkakin tätä kutsutaan luonnollisen vartalonhoidon standardiksi, vaatii BDIH, että tuottajat käyttäisivät orgaanisia ainesosia aina kuin mahdollista. „Aina kun mahdollista“ – saatavana sopivassa määrässä ja laadussa; varmistaa, mitkä kasvit kuuluvat tähän kategoriaan. Täten on mahdollista, että tuotteessa on 0 % orgaanisia ainesosia, mutta on silti *BDIH*sertifioitu. BDIH:lla on lista hyväksyttävistä ainesosista, mitä voi käyttää sen tuotteissa. BDIH on maailman ensimmäisen orgaanisen vartalonhoidon sertifikaatin edelläkävijä.

Soil Association
United Kingdom
2002 Soil Association vaatii kaikilta tuotteittensa pakkauksilta orgaanista osaa. Että tuotteita voisi kutsua orgaanisiksi, sen täytyy olla 95 % orgaaninen. Jotta voisi sanoa, että tuote on „valmistettu orgaanisesta X“, sen täytyy olla 70 % orgaaninen. Soil Association sulkee pois veden tästä ympyrästä, mutta jos vettä käytetään ainesosan luomiseen, silloin veden ja kasvin painon suhde määrää orgaanisen prosentin. Tämä metodi ei mahdollista tuottajille manipuloida tuotteiden orgaanisen tason kanssa, käyttäen kukkavettä suurentamaan orgaanista prosenttia.

Cosmebio
France
2002 Vaatii, että 95 % kaikista maataloustuotteiden ainesosista ovat orgaanisia. 10 % koko tuotteen painosta (mukaanluettuna veden paino) on oltava orgaanista. Lupaa enintään 5 % synteettisen koostumuksen. Cosmebio on saatavana vain ranskalaisille tuottajille; sertifioidulta Eco-cert:iltä. Eco-cert on saatavana kaikille tuottajille ympäri maailman.

Eco-Cert
France
2002 Vaatii, että 95 % kaikista maatalouden ainesosista ovat orgaanisia. 10 % koko tuotteen painosta (mukaanluettuna veden paino) on oltava orgaanista. Lupaa enintään 5 % synteettisen koostumuksen.

AIAB / ICEA
Italy
2003 Ei vaadi orgaanisten ainesosien vähimmäisprosenttia. Vettä ei lasketa kuuluvaksi orgaanisten ainesosien joukkoon. Säilyttää laajan listan ainesosista, jotka eivät ole luvattuja orgaanisessa kosmetiikassa.

Biogarantie
Belgium
2004 Kyseinen sertifikaatti seuraa Eco-Cert:in kanssa samoja sääntöjä.

NASAA
Australia
2005 NASAA on ruoan sertifikaatin laitos, joka on Soil Associationin kanssa samankaltainen. NASAA kieltää monet synteettiset ainesosat ja prosessit, joita käytetään kosmetiikassa

Biocosc
Switzerland
2006 Vaatii, että 95 % kaikista maatalouden ainesosista ovat orgaanisia. 10 % koko tuotteen painosta (mukaanluettuna veden paino) on oltava orgaanista. Lupaa enintään 3% synteettisen koostumuksen.

Miten käsittää orgaanisen vartalonhoidon sertifikaattia?

Jokaisen orgaanisen sertifikaatin perustaja luo säännöstön, joita tuotteen ja tuottajien on noudatettava, saadakseen sertifikaatin. Nämä säännöt kuvailevat tavallisesti tällaisia asioita:

  • Kuinka suuri on vaadittavan orgaanisen ainesosan vähimmäisprosentt
  • Kuinka suuri prosentti synteettisiä aineita (säilytysaineet, tuoksut, naftakemikaalit jne) on luvattu, jos laisinkaan.
  • Mistä ainesosista on / ei ole luvattua valmistaa tuotteita.
  • Minkälaisia prosesseja voi soveltaa ainesosien luomisessa ja tuottamisessa.
  • Kuinka luetaan vettä orgaanisen prosentin kiertokulussa. 

Sertifikaatin prosessissa osallistujana tuottajan on luvattava orgaanisen sertifikaatin kolmannelle osapuolelle kontrolloida säännöllisesti ainesosiaan ja prosessejaan.

Orgaanisen vartalonhoidon standardit ovat olemukseltaan samanlaisia orgaanisen ruoan standardien kanssa. Nykypäivän ruokastandardit ovat valtion valvonnan alla ja vastaavat toisiaan (eri maiden standardit vastaavat toisiaan ja niillä on hyvin samanlaiset ehdot). Suurimmassa osassa maita ei voi nykypäivänä nimittää ruoka-ainetta „orgaaniseksi“, jos kolmas osapuoli ei ole tunnustanut sitä sertifioiduksi. Orgaaniset vartalonhoitotuotteet eivät ole tässä valtion puolesta valvottuja. Täten voi huomata hämääviä merkkejä orgaanisen kauneuden alalla. Kuten ruoilla, on orgaanisen vartalonhoidon sertifikaatti tuotepohjainen sertifikaatti, vastakohtana ainesosien yleisimmälle sertifikaatille (esimerkiksi „orgaaninen pastakastike“ vs „orgaaniset tomaatit“)